Kiinteistöjen lämmöntalteenottojärjestelmät Turussa

Lämmöntalteenottokoneella saadaan ilmanvaihdon kautta karkaava lämpö talteen

JR Lämpötekniikka toimii energiatehokkaiden lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisujen tarjoajana Turun ja koko Varsinais-Suomen alueella. Monipuoliseen tuote- ja palveluvalikoimaamme kuuluvat myös laadukkaat lämmöntalteenottojärjestelmät.

Lämmöntalteenottojärjestelmä tuo puhdasta säästöä

Ilmanvaihtojärjestelmän tarkoituksena on pitää sisäilman laatu hyvällä tasolla. Laadukas sisäilma on tärkeää henkilöiden vireystilan ja terveyden kannalta. Tehokkaan ilmanvaihtojärjestelmän kautta poistuu valitettavasti myös sisäilman lämpöä. Ilmanvaihdon ja ilmavuotojen osuus energiankulutuksesta saattaa nousta jopa 50 prosenttiin. Tähän on kuitenkin olemassa ratkaisu, nimittäin poistoilman lämmöntalteenottokone.

Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.

Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen energiatehokkaampaan, lämmöntalteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia lämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään ja käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.

Paljon hyötyä talonyhtiöille

Lämmöntalteenottojärjestelmä sopii kaikkiin kerrostaloihin, joissa on koneellinen poistoilma ilman lämmöntalteenottoa. Järjestelmä sopii hyvin kaukolämmön rinnalle. Toteutuneissa kohteissa kaukolämmön kulutus on jopa puolittunut. Vaikka sähkönkulutus on hieman noussut, on nettosäästö ollut jopa 40 %.

Investointi maksaa itsensä takaisin keskimäärin kymmenessä vuodessa; öljy- tai sähkölämmitystaloissa investoinnin kuolettaminen on vielä nopeampaa. Energiaa säästyy ja lämmityksestä tulee ekologisempaa.

Hankkeen ansiosta yhtiövastike voidaan usein pitää ennallaan, ja se saattaa jopa laskea riippuen kaukolämmön hinnan kehityksestä. Saneerauksen myötä taloyhtiön arvo nousee.

Kiinteistöjärjestelmien asennukset, säädöt, huollot ja korjaukset

Asennamme kohdekiinteistöön parhaiten sopivan kiinteistöjärjestelmän ja teemme vaadittavat säädöt sen optimaalisen toiminnan takaamiseksi. Tarjoamme myös kaikki kiinteistötekniikan huoltopalvelut ja varaosat. Huoltosopimusasiakkaillemme voimme luvata erittäin lyhyet huollatusajat ja 24 tunnin huoltopäivystyksen. 

Veloituksettomat arviointikäynnit ja tarvittavat laskelmat – ota yhteyttä!

Asiantuntijamme tulee mielellään kertomaan kiinteistötekniikan ratkaisuista juuri sinun kiinteistösi tarpeisiin. Teemme halutessasi myös kustannussäästölaskelmat ja esimerkiksi uuden järjestelmän asentamiseen liittyvät kustannuskuoletuslaskelmat. Toimialueeseemme kuuluu Turku ja koko Varsinais-Suomi.

Haluatko kysyä jotain LTO-järjestelmään liittyen?

Ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme!